divendres, 19 de juliol del 2013

Shorts MRDM (2) y mini tutorial para pasar a talla XL

Després de la bona experiència de cosir els shorts infantils de Mi rincón de mariposas no podia deixar passar l'oportunitat de fer-me'n uns per a mi. El patró de Dawn era una talla L i vaig pensar que m'aniria bé perquè, em vaig "emprovar" el patró en paper i em va semblar suficient. Total, que em poso a cosir i a l'emprovar-me'ls abans de cosir el tiro, oh (desagradable) sorpresa! havia subestimat el volum dels meus malucs. Ja posats, els vaig acabar i se'ls quedarà la meva germana, que és una mica menys voluminosa que jo, hehehe.

Después de la buena experiencia de coser los shorts infantiles de Mi rincón de mariposas no podía dejar pasar la oportunidad de hacerme unos para mi. El patrón de Dawn era una talla L y pensé que me iría bien porque me "probé" el patrón en papel y me pareció suficiente. Total que me pongo a coser y al probármelos antes de cerrar el tiro, oh (desagradable) sorpresa! Había subestimado el volumen de mis caderas. Ya que estaba, los acabé y serán para mi hermana, que es un poco menos voluminosa que yo, jejeje.


Vinga Lupe, no et desanimis i, sobretot, no renunciïs als teus shorts per una qüestió de centímetres! Per ampliar el patró vaig optar pel que jo anomeno el "patró Frankenstein", és a dir, retallar-afegir-enganxar. Aquí va un mini tutorial per ampliar el patró.

Venga Lupe, no te desanimes y, sobretodo, no renuncies a tus shorts por una cuestión de centímetros! Para ampliar el patrón opté por lo que yo llamo el "patrón Frankenstein", o lo que es lo mismo, cortar-añadir-pegar. Aquí va un mini tutorial para ampliar el patrón.
 _____________________________________________________

Traçeu una línia vertical per dividir el patró en dos. Jo he près com a referència la línia vertical derecha de la butxaca que inclou el patró de Dawn però, si és un altre patró el que voleu ampliar, traçeu-la perpendicular al baix i més o menys per la meitat de la peça.

Trazar una línea vertical para dividir el patrón en dos. Yo he tomado como referencia la línea vertical derecha del bolsillo que incluye el patrón de Dawn pero si es otro patrón el que queréis ampliar, trazarla perpendicular al bajo y más o menos por la mitad de la pieza.
 _____________________________________________________

Talleu per la línia que heu dibuixat. En aquest punt tenim el patró dividit en una part davantera i una part del darrera. Si volguéssim posar-li als shorts unes butxaques com aquestes (i no necessiteu l'ampliació, és clar) ja podríeu passar-lo a la tela afegint els corresponents marges de costura. 

Cortar por la línea que habéis dibujado. En este punto tenemos el patrón dividido en una parte delatera y una trasera. Si quisiéramos ponerle al short unos bolsillos como estos (y no necesitáis la ampliació, claro) ya podríais pasarlo a tela añadiendo los correspondientes márgenes de costura.
_____________________________________________________

I ara ve el "moment Frankenstein". Torneu a enganxar les dues peces afegint una tira de paper de 3 centímetres i retalleu el que sobri per dalt respectant la inclinació del patró (d'aquest punt no he fet foto però crec que s'entèn). 3 centímetres us pot semblar poc però penseu que hi ha dos camals, amb la qual cosa, el patró acabat us quedarà 6 cm més ample que l'original. Perquè us feu a la idea, jo faig uns 103-104 de cadera i amb l'ampliacio que he fet els shorts em van perfectes. No obstant això, podeu afegir l'ample que necessiteu.


Y ahora viene el "momento Frankenstein": volved a pegar las dos piezas añadiendo una tira de papel de 3 centímetros y recortad lo que sobre por arriba respetando la inclinación del patrón (no tengo foto de este punto pero creo que se entiende). Os puede parecer poco 3 cm. pero pensad que hay dos perneras, con lo cual, el patrón acabado os quedará 6 cm. más ancho que el original. Para que os hagáis una idea, yo tengo unos 103-104 de cadera y con esta ampliación los shorts me van perfectos. No obstante, podéis añadir el ancho que necesitéis.
_____________________________________________________

Doncs amb el patró degudament ampliat, vaig apurar l'últim trosset que em quedava d'aquesta loneta d'Ikea. Em semblen menys bonics que els primers però ja no tenia més tela, després del primer ensurt amb la talla però estic contenta amb el resultat i crec que em senten força bé.


Pues con el patrón debidamente ampliado, apuré el último trocito de me quedaba de esta loneta de Ikea. Me parecen menos bonitos que los primeros pero ya no tenía más tela después del primer intento fallido, pero estoy contenta con el resultado y creo que me sientan bastante bien.
_____________________________________________________

 Aquí em teniu, la mar d'orgullosa amb els meus nous pantalons.


Aquí me tenéis, la mar de orgullosa con mis nuevos pantalones.
_____________________________________________________

I com que no em podia conformar amb uns únics shorts, me n'he fet uns altres del mateix estil dels que li vaig fer la Valentina i que podeu veure aquí. Estic preparant un tutorial que penjaré la setmana vinent però, per anar fent boca, us ensenyo el resultat. Què, us animeu?

Y como no hay dos sin tres, me he hecho otros shorts del mismo estilo que los que le hice a Valentina y que podéis ver aquí. Tengo las fotos para hacer un tutorial que intentaré colgar la semana que viene pero, para ir haciendo boca, os enseño el resultado. ¿Qué, os animáis?





12 comentaris:

  1. Lupe!!! M'encanten! Sobretot els segons.
    Súper fan de tu dalt del sofà en un #valentinastyle :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!!!! Jo estic molt orgullosa dels segons shorts. Tant, que m'atreviré amb el meu primer tutorial de costura. Bon cap de setmana, guapa.

      Elimina
  2. Que bonitos Lupe. Me encantan!!! Y te quedan perfectos.
    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, guapa. Tu no te animas a hacer unos? Bicos para ti y para Martinho

      Elimina
  3. M'encanten, sobretot els segons, quina tela taaaaan xula!!!
    Jo me'n vaig fer uns així l'any passat (de fet són el mateix patró d'enguany, un poc més grossos, tallat en 2 peces, amb butxaques i biés):
    http://mirincondemariposas.blogspot.com.es/2012/08/cosiendo-para-mi-unos-shorts.html

    Si et sembla bé, t'enllaç com indicació de augmentar a talla XL :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Dawn! Encantada que m'enllacis. Avui començaré a preparar el tutorial per fer-los amb bies. A veure si me'n surto perquè és el primer que faig. Una abraçada.

      Elimina
  4. Me encantan, la tela esta preciosa y te quedan perfectos. El tutorial para agrandar la talla fantastico.

    Te sigo

    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Gaviota. Me alegro de que te guste el tutorial. Es una tonteria pero si puede servirle a alguien, estoy contenta. Un abrazo.

      Elimina
  5. Me encanta como te han quedado!. La tela es chulisima, y los pantalones parecen muy comodos. Por cierto, acabo de conover tu blog. Te sigo!.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bienvenida Paqui. Yo tampoco conocía tu blog. Haces unas cosas preciosas! Nos seguimos.

      Elimina
  6. M encanten!! El tuto per ampliar em va genial xk a mi em va passar el mateix...i estan aqui retallats esperant un futur incert.. Mho copio!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aix, les talles. A mi em passa que, quan veig les peces desmuntades les trobo ENORMES, i després, a l'emprovar-me'l doncs resulta que no tant. En fi, què hi farem...

      Elimina