divendres, 31 de maig de 2013

Pantalons de punt

Avui us vull ensenyar la meua primera experiència (ensenyable) amb el punt. El patró està tret d'uns pantalons tipus "cagats" de la Valentina que m'agrada molt com li queden. La idea era fer-los molt senzills per provar el patró, però la que subscriu és barroca i li agrada complicar-se, i no podia estrenar-se d'una forma tan discreta. Total que en lloc d'un en vaig fer dos...i els vaig afegir butxaques i aplicacions.

Hoy os quiero enseñar mi primera experiencia (enseñable) con el punto. El patrón lo he sacado de unos pantalones tipo "cagaos" de Valentina que me gusta mucho como le quedan. La idea era hacerlos muy sencillos para probar el patrón, però la que suscribe es barroca y le gusta complicarse, y no podía estrenarse de una forma tan discreta. Total que en lugar de uno hice dos... y le añadí bolsillos y apliques.  


En els de la dreta vaig cosir els punys dels camals directament amb l'overlock però, com que són talla 18 mesos, l'obertura és molt petita i va passar el que havia de passar: la màquina es va "menjar" mig puny. Per això són més curtets ;-)

En los de la derecha cosí el puño de las perneras directamente con la overlock pero, como son talla 18 meses, la apertura es muy pequeña y pasó lo que tenía que pasar: la máquina se "comió" medio puño. Por eso son más cortitos ;-)

Vist l'èxit, per als altres vaig optar per afegir el puny obert abans de tancar el tiro tal i com havia vist aquest tutorial de Mi rincón de mariposas i la cosa va anar millor. En altres pantalons que he cosit posteriorment, el que he fet és cosir primer amb la màquina plana amb puntada ziga-zaga i després passar l'overlock per rematar.

En vista del éxito, para la los otros opté por añadir el puño abierto antes de cerrar el tiro tal como había visto en este tutorial de Mi rincón de mariposas y la cosa funcionó mejor. En otros pantalons que he cosido posteriormente, lo que he hecho es coser primero con la máquina plana y puntada zig-zag y pasar luego la overlock para rematar.

Pel que fa als "extres" en el primer vaig afegir una butxaca circular i una rectangular segons el tutorial de La Pantigana. Són molt fàcils de fer i queden molt resultons.La tela de naus espacials i robots és japonesa, comprada a Nunoya fa temps i de la qual n'he aprofitat fins a l'últim cm2. Com que m'encanta, vaig fer una altra butxaca al darrera.
Por lo que respecta a los "extras" en el primero añadí un bolsillo circular y uno rectangular según el tutorial de La Pantigana. Son muy fáciles de hacer y quedan muy resultones. La tela de naves espaciales es japonesa, comprada en Nunoya hace tiempo y que he aprovechado hasta el último cm2. Como me encanta le puse otro bolsillo en el trasero.

En els segons pantalons vaig voler fer una mena de genolleres amb cercles no concèntrics copiant descaradament inspirans en l'estil de Para mi peque con amor. Com que no vaig posar entretela, va quedar una mica ondulat però posats no es nota y la combinació de colors m'agrada molt per a la nena.
 
En los segundos pantalones quise hacer una especie de rodilleras con círculos no concéntricos copiando descaradamente inspirados en el estilo de Para mi peque con amor. Como no le puse entretela, quedó un poco ondulado pero puestos no se nota y la combinación de colores me gusta mucho para la nena.


En definitiva, he comès unes quantes errades fent aquests pantalons però, com sempre, m'ho he passat molt bé i he après d'ells. I el que és més important: els destinataris no miren si les costures estan ben fetes sinó que serveixin per jugar i jugar. Aquest objectiu sí que l'he complert, si no em creieu, mireu-los.

En definitiva, he cometido unos cuantos fallos haciendo estos pantalons pero, como siempre, me lo he pasado muy bien y he aprendido de ellos. Y lo más importante: los destinatarios no miran si las costuras estan bien hechas sino que sirvan para jugar y jugar. Este objetivo sí que lo he cumplido, si no me creéis, miradlos.
Aquest és el meu nebot Nil un "terremoto". Treure-li una foto quiet? Missió Impossible
Este es mi sobrino Nil, un terremoto. Sacarle una foto quieto? Misión Imposible              


A la Valentina ja la coneixeu. Cada dia més coqueta.
A Valentina ya la conocéis. Cada día más coqueta.


3 comentaris:

 1. Nena, que em sap greu que un post on surt el Nil no tingui cap comentari :)
  Res, que m'encanten els pantalons que li has fet i que triomfen allà on anem, jeje.
  Moltes gràcies!!!

  ResponElimina
 2. Són molt bonics els pantalons! I en Nil i la Valentina preciosos!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies, bonica. Són molt fàcils de fer i als nens els resulten comodíssims.

   Elimina