dimarts, 21 de maig del 2013

Taller de bosses a Sabadell

Encara no fa un mes que em vaig endinsar en l'univers costuril de la blogosfera i ja he fet la meua primera desvirtualització. I, a més, ha estat una desvirtualització de luxe. Divendres passat vaig gaudir d'una tarda meravellosa a La lluna en un cabàs de Sabadell en companyia de La Pantigana. La idea era cosir una bossa senzilla en dues hores i mitja però, com sempre passa, ens vam embolicar i gairebé ens tanquen la botiga! Això sí, vaig sortir amb el bolso penjat.


 Aún no hace un mes que me adentré en el universo costuril de la blogosfera y ya he hecho mi primera desvirtualización. Y, además, ha sido una desvirtualización de lujo. El viernes pasado disfruté de una tarde maravillosa en La lluna en un cabàs de Sabadell en companyia de La Pantigana. La idea era coser un bolso sencillo en dos horas y media pero, como pasa siempre, nos liamos y por poco nos cierran la tienda! Eso sí, salí con el bolso colgado.

El patró és molt senzill: un rectangle amb el costat llarg mooooolt llarg i els costats curts retallats en forma de essa. D'aquesta manera, només s'ha de doblegar el rectangle per la meitat, amb les cares bones tocant-se i cosir els laterals (sense oblidar-se d'afegir les tires de les nanses) El que m'agrada molt d'aquesta bossa és que, malgrat que no té tanca, el contingut està protegit perquè les coses es posen per la "boca" de la solapa i aquesta es plega sobre si mateixa tancant la bossa.

La "boca" de la solapa
 El patrón es muy sencillo: un rectángulo con el lado largo muuuuy largo y los lados cortos cortados en forma de ese. De esta manera, sólo hay que doblar el rectángulo por la mitad, con las caras buenas tocándose y coser los laterales (sin olvidarse de añadir las tiras para las asas) Lo que me encanta de este bolso es que, a pesar de no tener cierre, el contenido queda protegido perque las cosas se meten por la "boca" de la solapa y ésta se pliega sobre sí misma cerrando el bolso.




El folre es fa amb el mateix patró però més llarg perquè inclou la butxaca interior. Abans de tancar els laterals es plega la tela formant la butxaca. Una vegada tancats els laterals, podem diversos compartiments a la butxaca: per portar el mòbil, una llibreta petita, un boli...

El forro se hace con el mismo patrón pero más largo porque incluye el bolsillo interior. Antes de cerrar los laterales, se pliega la tela formando el bolsillo. Una vez cerrados, podemos añadir diversos compartimentos al bolsillo para llevar el móbil, una pequeña libreta, un boli...

Preparando el bolsillo interior

Añadiendo el vivo "a pelo"
Una de les coses que més em va agradar del taller va ser aprendre a posar vius de cordonet. Coneixia la tècnica a través de diferents tutorials però mai n'havia posat cap. És molt fàcil i, amb les indicacions de La Pantigana, va ser bufar i fer ampolles.

Una de las cosas que más me gustó del taller fué aprender a poner vivos de cordoncillo. Conocía la técnica a través de tutoriales de internet pero nunca había puesto ninguno. Es muy fácil y, con las indicaciones de La Pantigana, estuvo chupado.

Després s'afegeix la corretja de la bossa i s'uneixen el cos exterior i l'interior. La Pantigana ens va explicar uns quants trucs per aconseguir que el folre quedi ben fixat però no us ho explico aquí per no extendre'm més i perquè ens va prometre que, quan pogués, penjaria un tutorial al seu bloc. I ella ho farà infinitament millor, és clar ;-)

Después se añade la correa del bolso y se unen el cuerpo exterior y el interior. La Pantigana nos explicó unos cuantos trucos para conseguir que el forro quede bien fijo pero no os lo explico aquí por no extenderme más y porque nos prometió que, cuando pudiera, colgaría un tutorial en su blog. Y ella lo hará infinitamente mejor, claro está ;-)
!EL BOLSO!
Va ser una tarda molt entretinguda i molt profitosa i en vaig sortir amb una bossa xulíssima que no he deixat d'utilitzar des d'aleshores. Moltes gràcies Pantigana!

Fue una tarde muy entretenida y muy provechosa y salí de allí con un bolso chulísimo que no he dejado de utilizar desde entonces. Muchas gracias Pantigana!








5 comentaris:

  1. Sobretot, com tu dius, posar la cinta abans de cosir els laterals, jejejeje.
    Moltes gràcies a tu... m'encanta coneixer a les persones que estan a l'altra banda de la pantalla... m'ho vaig passar molt i molt bé... una mica curt potser.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va estar súper bé, encara que, com tu dius, es va fer curt. Vaig aprendre molts truquets que m'aniran molt bé per a costures futures. I el resultat és maquíssim. Moltes gràcies i a veure si organitzes alguna cosa per aquest estiu "al cul del món" i puc embolicar al meu company ;-)

      Elimina
    2. Només he de decidir les dates, que hi haurà tallers de roba per als peques

      Elimina
  2. qué envidia!! qué bien lo tuvisteis que pasar!! El bolso te ha quedado genial

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad es que fue una pasada. Ella es un ENCANTO y aprendí muchísimo. Aunque el bolso es muy simple, hay un montón de truquillos que a mi no se me hubiesen ocurrido. Este verano va hacer algún taller en el Pirineo. Si tienes oportunidad de escaparte, te lo recomiendo firmemente. Yo voy a hacer lo posible por ir. Un abrazo.

      Elimina